duminică, 17 martie 2013

Ierburi si asocieri (partea 3)

Frunze de eucalipt (Aer, Luna, Feminin)
Printre utilizari include proprietati de vindecare, omoara germenii, infectiile, usureaza congestionarile pulmonare, stimulant al inimii. Ajuta la purificarea si curatarea spatiilor de energie negativa si nedorita. Folositor deasemenea si in vise si la confectionarea pernelor





Seminte de chimen dulce/molura (Mercur, Foc, Masculin)
Vindecare, longevitate, curaj, vitalitate, virilitate si forta. Folosit in vraji de protectie. Previne blestemele, posesiunile, negativitatea. Folosit pentru purificare. Ofera forta/putere, curaj si longevitate. Gust delicios, purifica respiratia, ajuta la digestie si la pierderea din kilograme.

Spilcuta (Venus, Apa, Feminin)
Planta medicinala care poate fi gasita in multe gradini. Creste ca un arbustde pana la 50 cm inaltime, iar frunzele au o aroma de citrice. Florile seamana cu margaretele. Folosita pentru dragoste si protectie, in saculete sau talismane. Deasemenea puternica pentru sanatate si vindecare spirituala. Utilizata la alungarea bolilor si la sustinerea sistemului imunitar. Protejeaza calatorii, pastrati-o in valiza sau in masina data viitoare cand aveti de gand sa calatoriti. Tratament excelent pentru migrene, inflamatii, comprimarea vaselor sanguine din cap, reduce sensibilitatea la lumina si greata.



Smochin (Jupiter, Foc, Masculin)
Fertilitate, vraji de dragoste, divinatie. Sacru pentru Dionis, Juno, si altii. Recomandat pentru un altar de Beltane. Daca este asezat in pragul usii inainte de a iesi din casa, asigura faptul ca te vei intoarce acasa nevatamat.

Seminte de in (Mercur, Foc, Masculin)
Folosit pentru a pastra linistea si calmul in casa, pus intr-un vas pentru a absoarbe energiile negative. Folositor in vindecare si protectie. Deasemenea, purtati asupra voastra seminte in portofel sau geanta pentru a atrage bani. Foarte nutritios si bun pentru colesterol.

Radacina de Galangal (planta exotica) (Marte, Foc, Masculin)
Abilitati psihice, noroc, bani. Pentru curaj, forta, si pentru evitarea problemelor cu legea. Purtat protejeaza pe purtator si atrage norocul. Intr-un saculet de piele cu argint aduce bani. Galangal sub forma de pudra este ars pentru a rupe blesteme. Deasemenea purtat sau imprastiat prin casa dezvolta pofta trupeasca. Purtat ca talisman ajuta psihicul si protejeaza sanatatea. Un halucinogen moderat, consumat in jur de 7 cm din lungimea radacinii. A se consuma cu mare grija!
(Luna, Apa, Feminin) - purtata pentru a atrage dragostea, folosita in vraji de vindecare, si pentru sporirea spiritualitatii.

Usturoi (Marte, Foc, Masculin)
Pentru protectie, proprietati de vindecare, antiviral, antifungic, intaritor.

Ghimbir (Marte, Foc, Masculin)
Dragoste, bani, succes si putere. Folosit in vraji de dragoste. Mancat inaintea efectuarii unei vraji sporeste puterea.

Pudra de Ginseng (Soare, Foc, Masculin)
Intinerire, longevitate si potential sexual. Radacina folosita in vraji pentru atragerea dragostei, pastrarea sanatatii, atragerea banilor, garantarea potentialului sexual. Purtat sporeste frumusetea. Ars pentru ruperea blestemelor, si alungarea spiritelor rele. Ceaiul de ginseng sporeste pofta trupeasca. Util ca antidepresiv, egaleaza tensiunea arteriala si ajuta la digestie.

Flori de Hibisc (Venus, Apa, Feminin)
Afrodiziac si in vraji de dragoste. Deasemenea folosit pentru a induce vise si pentru a spori abilitatea psihica precum si viziunile. Divinatie. Calmeaza nervii, antispasmodic. Ceaiul ajuta la digestie si indulceste respiratia. Ajuta la mancarimile de piele.

Frunze de ilice/stejar vesnic verde (Marte, Foc, Masculin)
Noroc, magie a viselor. Planta excelenta pentru protectie, tine la departare fulgerele, otrava, spiritele rele, si alte forte maligne. Lemnul este folosit pentru crearea tuturor uneltelor magice si va spori sansele unei dorinte. A nu se consuma!


Hamei (Marte, Aer, Masculin)
Folosit ars pentru vindecare si deasemenea in vraji. Pus in perna pentru a aduce somnul. Ceaiul ajuta pentru un somn odihnitor. Beti ceai de hamei dupa fiecare ritual pentru balansarea si concentarea energiei inapoi. Folosit in saculete si amulete pentru vindecare. Ars deasemenea in rugaciuni de vindecare.

Unguras (Mercur, Pamant, Masculin)
Ceaiul sporeste energia si forta/puterea, atat mentala cat si fizica, sporeste concentrarea. Purtat sau ars pentru protectie. Denumit si "Samanta lui Horus" de catre egiptenii antici, excelent pentru binecuvantarea caminului. Adunati unguras in floare si legatile cu o panglica, apoi atarnati in casa pentru a proteja de energiile negative. Frunzele si tulpina sunt folosite in bomboane, bomboane contra tusei, siropuri. Folsoit pentru tratarea astmului, tuselor, racelilor, bronhitei, durerilor de gat, iritatii ale pielii. Deasemenea utilizat ca diaforetic, diuretic, expectorant, laxativ, pentru stomac.





Niciun comentariu: