sâmbătă, 2 martie 2013

Ierburi si asocieri (partea 1)Cu ce scop sunt folosite ierburile in magie.

Plantele, la fel ca oamenii, sunt de gen feminin sau masculin,  sunt 'conduse' de o planeta, de un element, si de cele mai multe ori sunt asociate cu Zeita sau cu Zeul. Cresterea ierburilor in gradina ta proprie iti pot oferi avantajul de a influenta planeta cu energiile acestora. De exemplu angelica este o planta sub semnul soarelui, si va avea influenta soarelui si a focului, impreuna cu energiile personale.


Moduri Wiccane de a utiliza ierburile.

Talismane si saculete - umpleti un saculet mic, de culoarea si materialul specific/adecvat cu ierburi pentru a confectiona un talismane. Puteti purta talismanul cu voi, sau sa-l agatati in casa, in masina, sau ingropati-l/ardeti-l depinzand de scopul si vraja efectuata.


Ardere - Ierburile pot fi arse in timpul ritualului, cum ar fi arderea salviei pentru curatarea locului de energii negative.


Bai - Faceti un saculet, de ex, pentru a le pune in apa din vana, in bai de relaxare (levantica, de ex), pentru piele sau pentru raceli, eucaliptul.
Uleiuri - Puneti ierburile in ulei si lasati-le sa se imbibe cu ulei pentru cate zile si apoi lasati-le sa se scurga. Uleiurile pot fi folosite in ritualuri, uleiuri de infrumusetare pentru par, piele si unghii (nuca de cocos si jojoba), deasemenea pentru gatit si condimentare, de ex rozmarin in ulei de masline.
Ceaiuri - pentru vindecarea diferitelor stari pentru alterarea constiintei, pregatirea stadiului de transa, cum ar fi valeriana si kava kava.


Pentru fumat - mixturi de fumat care faciliteaza intrarea in transa.


Ierburile au diferite utilizari dupa cum observati. Invatati sa le recunoasteti in jurul vostru, chiar si in orase. Ierburile sunt daruri de la Natura. Utilizati-le cu intelepciune si bucurie.


 
Radacina Angelicai (Soare, Foc, Masculin)
Folosita arsa la protectie si exorcism si deasemenea purtata intr-un saculet ca talisman de protectie. Adaugata in baie pentru alungarea blestemelor. Fumarea frunzelor poate provoca viziuni. Metoda de protectie a radacinii este atat prin ridicarea unei barieri impotriva energiei negative si umplerea trupului cu energiei pozitiva. Indeparteaza blesteme, nenorociri, vraji aruncate impotriva voastra. Intensifica aura, amelioreaza tensiunile si durerile de cap, benefica pentru durerile de stomac si digestie. Deasemenea amelioreaza acumularea de flegma cauzata de astm si bronsita. A se folosi cu grija - o doza prea mare poate afecta tensiunea arteriala, inima si respiratia. Daca insarcinata, poate cauza pierderi de sarcina.Busuioc (Marte, Foc, Masculin)
Folosit in vraji de dragoste si prosperitate. Purtat pentru a atrage bunastare. Presarati busuioc asupra iubitului/iubitei in timp ce doarme pentru a asigura fidelitatea. In baie folosit pentru a atrage iubire sau pentru a va elibera de o iubire mai veche. Deasemenea pentru purificare. Presarati pe jos pentru protectie, si ardeti pentru exorcizare.Frunze de Dafin (Soare, Foc, Masculin)
Folosite in potiuni pentru viziuni, clarviziune si intelepciune. Plasate sub perna pentru a induce vise profetice. Purtate pentru a indeparta raul, si imprastiate sau arse pentru exorcism. Adaugate in apa din vana sau ceaiuri pentru curatare interioara. Presarate pe jos iar apoi maturate afara pentru protectie. Se spune ca preotesele din Delfi (Delphi, Grecia) mestecau frunze de dafin pentru a-si induce viziunile si visele profetice.


Ciulin (Scaiete) Sfintit (Marte, Foc, Masculin)
Purificare, ruperea blestemelor, protectie impotriva raului - elimina influente nedorite, in special cele rauvoitoare. Presarati pe jos pentru a alungarea energiilor negative din cladiri sau camere in particular, folositor in vraji de vindecare. Intareste functiile ficatului, combate hepatita, ajuta memoria, purifica fluxul sanguin. De folos pentru migrene, greata, bila/fiara.
Brusture (Venus, Apa, Feminin)
Folosit pentru protectie (ars) si pentru vindecare, in special pentru picioare. Purtat asupra voastra intr-un saculet pentru protectie sau deasemenea ars pentru purificarea unei camere. Curatata cu o decoctie din radacina pentru alungarea sentimentului de melancolie, intunecime.Frunze de Maracin (Mure) (Venus, Apa, Feminin)
Planta puternica pentru protectie, folosita in invocarea Zeitei Brigid, care prezida asupra vindecarii, poeziei, fantani sacre, mestesugul fierariei. Deasemenea  pentru a atrage bogatie. Impletite intr-o cununa impreuna cu iedera va tine la indepartare spiritele rele. Un petic unde creste maracinul este un loc preferat de ascuns pentru spiritele faerie, spiritele padurilor; folosit pentru invocarea acestora.Cacao (Ciocolata) (Venus, Apa, Feminin)
Mancarea Zeilor Azteci. Afrodisiac, ajuta la vindecarea depresiei. Foarte eficace in potiuni pentru dragoste si iubire si vraji de atragere a dragostei. Deasemenea reprezinta o ofranda obligatorie de Ziua Mortilor, folosita pentru a linisti spiritele agitate sau pentru a atrage cei dragi, decedati, in timpul unei sedinte spiritiste.Camelia (Luna, Apa, Feminin)
Aduce bogatie si lux, exprima gratitudine. Puneti flori proaspete in vasul cu apa pe altar in timpul unui ritual de atragere a banilor si a prosperitatii. Folosita in medicina chinezeasca traditionala pentru tratarea afectiunilor pielii.Chimen (Mercury, Aer, Masculin)
Purtat asupra voastra pentru protectie importiva spiritelor rele, in special Lilith. Aceste seminte pot fi folosite pentru a asigura fidelitatea, si pot fi folosite in vraji pentru a atrage dragostea. Folosit la gatit provoaca dorinta, pofta trupeasca.Roscova (Marte, Foc, Masculin)
Folosita deseori ca substitut pentru ciocolata, desi la gust fiind similare, ca proprietati si corespondente sunt diferite. Folositoare pentru protectie si prosperitate (pastaile uscate fiind odata folosite ca valuta, etalon monetar). Poate fi arsa pentru a atrage spirite ajutatoare si familiari, sau pentru a impiedica moroii, strigoii.


Niciun comentariu: