duminică, 3 februarie 2013

Ritualul imbaierii


     Este important ca inainte de fiecare ritual sa va curatati. Acest ritual al imbaierii are ca scop purificarea corpului din interior in exterior de energii negative si prepararea fizica, psihica si spirituala pentru cercul magic.

     Apa din vana trebuie perfuzata cu saruri, plante, arome, culori ce corespund ritualului ce urmeaza a fi desfasurat. Pegatirea apei:
     E de preferat sa aveti plantele in saculete pentru a fi mai usor de curatat, sau daca preferati lasati-le in apa sa pluteasca pe suprafata acesteia.
     Aveti pregatita cadelnita si ierburile/betigasul care urmeaza a fi aprins/e, in corespondenta cu scopul ritualului.
     Aprindeti lumanarea de culoarea potrivita scopului din nou.
     Apa sfintita (care reprezinta o treime apa de mare sarata - daca nu aveti acces la ea sau de unde sa o procurati, amestecati apa de rau cu sare de mare - apoi o treime apa din rau si o treime apa de izvor - cumparata de la magazin e OK).


     Sa aveti casetofon (sau cd player sau iPod ce se mai foloseste azi) la indemana cu muzica de meditatie pentru ca veti fi nevoiti sa meditati si muzica ajuta intotdeauna.
     Un pahar cu vin pentru sfarsitul baii ritualice si deasemenea un vas cu libatii pentru Zeita.
Incepeti prin a stinge lumina si aprindeti lumanarea si betigasul parfumat, dati drumul la apa, puneti plantele, sarea, apa sfintita si uleiurile aromate in apa. Cu athame-ul sau cele doua degete trasati pentagrama de invocare a apei (vezi aici chemarea Gardienilor) sau o pentagrama de alungare a enrgiilor negative deasupra apei din vana. Aveti astfel toate cele patru unelte care reprezinta cele patru elemente: apa-baia, focul-lumanarea si caldura emanata de aburii din apa calda, aerul-cadelnita si pamantul-ierburile, plantele si uleiurile.
Intrati in apa si vizualizati energia negativa parasindu-va corpul, simtit energia pozitiva inundandu-va corpul, savurati aceste momente, iar apoi meditati asupra motivului, scopului ritualului care urmeaza sa se desfasoare, ce doriti sa obtineti astfel.
     Cand simtiti ca sunteti pregatiti, scoateti dopul de la vana si vizualizati energia negativa scurgandu-se odata cu apa.


     Odata ridicati din vana spuneti o binecuvantare, atingand fiecare punct de pe corp, de ex:

     Fie-mi binecuvantata Minte/Gandirea, care invata calea Ta
     Fie-mi binecuvantati Ochii, care au ajuns sa vada ziua de azi
     Fie-mi binecuvantate Buzele, care Iti rostesc numele si Iti pastreaza secretele
     Fie-mi binecuvantat Pieptul/Sanii, format in putere/frumusete
     Fie-mi binecuvantat Falusul/Pantecele, fara de care nu as fi
     Fie-mi binecuvantati Genunchii, care vor ingenunchia in fata Altarului Sacru
     Fie-mi binecuvantate Picioarele, care m-au adus si m-au purtat pana in ziua de azi.


     Dupa ce ati terminat, turnati vin in numele Zeitei, beti din cupa, imbracati-va cu roba (daca se poate), curatati baia si luati libatiile afara pentru a le returna Pamantului. Si astfel ritualul imbaierii ia sfarsit.

Niciun comentariu: