joi, 31 ianuarie 2013

Marcarea, trasarea si formarea cercului de protectie magic

   
     Un cerc magic este cercul sau sfera de spațiu marcat de practicanți din multe ramuri ale magiei rituale, care cred că, in general, contine energie formand un spațiu sacru, sau ca le va furniza o formă de protecție magică, sau ambele.
     Deobicei are diametrul de 9 feet (~3m), 9 fiind numarul care reprezinta Zeita.
     Cercul poate fi trasat in casa pe podea cu creta, vopsea (daca este dorit a fi permanent) sau limitat de un covor rotund; iar daca este afara, deobicei este vizualizat sau marcat cu pietre/pietricele, crengi, orice va este la indemana; deasemenea poate fi trasat cu degetul sau cu athame-ul.




     Unele cercuri se orneaza cu simboluri magice si sigilii.
     Majoritatea wiccanilor traseaza cercul astfel incat sa cuprinda toti participantii la ritual (si altarul daca este nevoie de el) sau cat sa se potriveasca in interiorul camerei sau a locului unde se va tine ritualul.

Formarea cercului.

     Alegeti un loc unde va puteti identifica punctele de delimitare ale cercului si alegeti punctul de unde de unde vreti sa incepeti trasarea cercului (de exemplu punctele cardinale - incepeti din est pentru ca reprezinta punctul de unde rasare soarele, sau nord pentru ca e asociat cu elementul pamantului, iar cercul este trasat cu energie obtinuta din pamant.


     Exista doua metode de meditatie (printre altele) pe care majoritatea wiccanilor le acceseaza inainte si dupa ritual, respectiv inainte de trasarea cercului si la sfarsit, la "alungarea" cercului si a energiei.
     Centering - reprezinta tehnica de a absoarbe energie din pamant prin interiorul corpului => un proces care consta in vizualizarea absoarberii energiei din centrul pamantului in corpul tau.
     Grounding - reprezinta opusul, si anume tehnica de a "scapa", tehnica de a alunga energia excesiva acumulata (de ex si de multe ori cand va simtiti ametiti) => tehnica utilizata la sfarsitul ritualului, inapoind energia pamantului.

     Pentru a extrage energie, intindeti degetul aratator si cel mijlociu a carei mana preferati (unii prefera mana dominanta) si vizualizati energia curgand in degete. Incepeti din punctul de start ales si miscati-va in ordinea acelor de ceasornic in spatiul amenajat si vizualizati energia curgand din degete trasand cercul. Miscati-va incet si concentrati-va. Nu uitati sa respirati adanc, nu va tineti respriratia! Odata ce ati ajuns in punctul de unde ati inceput, solidificati cercul prin vizualizarea legaturii puternice a limitei cercului. Cand ati reusit sa "vedeti" aceasta limita extindeti cercul deasupra voastra si dedesubtul pamantului, un fel de cerc in 3D. Incercati sa mentineti aceasta imagine, pentru ca, nu uitati, energia urmeaza gandul, vizualizarea fiind un factor important. Si astfel cercul este format. Odata in interiorul acestuia nu-i treceti limita, pentru ca cercul va fi rupt! De aceea asigurati-va ca aveti tot ceea necesar pentru ritual, in interiorul cercului, inainte de a incepe. Daca exista absoluta nevoie de a parasi cercul pentru un motiv anume, taiati o "usita" cu athame-ul si apoi inchideti-o la loc.
     Pentru ridicarea cercului la sfarsitul ritualului, incepeti din punctul de unde ati inceput sa il trasati, miscandu-va in sensul opus al acelor de ceasornic si vizualizati procesul de extragere a energiei cu cele doua degete si inapoiati-o pamantului, simtind cum energia paraseste corpul vostru prin acelasi punct pe unde ati extras-o. Nu lasati energia sa ramana in corpul vostru. Si aici intervine procesul de 'grounding' cand inapoiem energia imprumutata inapoi pamantului.


Chemarea Gardienilor.

1. curatati cercul, purificati-l , iar apoi trasati-l.
2. situati-va in centrul cercului si cu fata spre est de ex.
3. trasati in aer in est cu degetul aratator sau cu athame-ul pentagrama invocarii aerului, incepand din est spre vest continuand in coltul dreapta jos, sus si coltul stanga jos, inapoi la est. Vizualizati energia "curgand" din pamant prin corpul vostru prin brat si afara prin degete/athame. Vizualizati pentagrama folosind culori daca va ajuta.
4. chemati Gardienii. Un exemplu de incantatie: "Fiti bineveniti Gardieni ai Estului/Puteri ale aerului, va chem sa va alaturati mie/noua in aceasta noapte. Va chem ca sa fiti alaturi de mine/noi si sa protejati acest cerc."
5. dupa ce ati terminat de trasat si de invocat Gardienii, vizualizati pentagrama stralucind puternic in fata voastra.
6. continuati spre sud, pentagrama de invocare a focului si a Gardienilor sudului. Trasarea pentagramei de invocare a focului incepe din coltul stanga jos continuand in cotul de sus, apoi jos dreapta, vest, est si incheiind in stanga jos. Continuam apoi cu vestul/apa, pentagrama se va trasa incepand  din vest, coltul dreapta jos, sus, stanga jos, est, vest) si chemarea Gardienilor din vest; iar apoi nordul/pamantul - pentagrama incepe din coltul de sus, stanga jos, est, vest, dreapta jos, sus - si chemarea Gardienilor din nord.

Binecuvantarea cercului.

Un exemplu de incantatie:
"Marita Zeita si Marite Zeu am format acest cerc cu dragoste si onoare. Este un loc sfant/pios intre lumea celor vii si lumea spiritelor, iar in ambele taramuri imi voi face/lucra vrerea. Asa sa fie!"

Luarea de Ramas Bun de la Gardieni.

1. dupa terminarea ritualului, incepeti cu alungarea/luarea de ramas bun incepand din punctul cu care ati inceput (de ex est).
2. trasati pentagramele de alungare pentru fiecare punct. Va fi opusul celor de invocare, ca sa va fie mai usor de retinut.  (aer - vest catre est; pamant - stanga jos catre cotul de sus; apa - dreapta jos catre vest; foc - dreapta jos catre coltul de sus).
3. rostiti multumirile si cuvintele de ramas bun.
de ex: "Puteri din est/Gardieni ai Estului va multumesc/multumim pentru participare si ramas bun."
4. Vizualizati pentagramele risipindu-se/disparand.
5. repetati in fiecare punct.

Si inainte de luarea cercului jos, nu uitati sa multumiti Zeitei si Zeului pentru prezenta si luati-va ramas bun.

Niciun comentariu: