marți, 29 ianuarie 2013

Summerland sau Taramul Verii

     Ce se intampla dupa ce murim? Este o intrebare pe care multi si-o adreseaza si inca nimeni nu are un raspuns concis avand in vedere ca nimeni nu s-a intors din lumea de dincolo  pentru a ne zice adevarul. Crestinii cred ca cei buni ajung in Rai, in timp ce pacatosii vor arde pentru totdeauna in focurile Iadului, iar Budistii si Hindusii cred ca ne reincarnam pana cand vom atinge stadiul de Nirvana.


     Summerland reprezinta versiunea wiccana a Raiului crestinesc. Reprezinta locul unde spiritele isi continua calatoria dupa moartea fizica pentru a se odihni si reflecta in compania Zeului si a Zeitei; momentul si locul unde vor decide in ce se vor reincarna. Reprezinta locul de odihna al sufletelor intre incarnarile pe pamant.



     Unii cred ca odata ce o persoana a trait si experimentat viata din plin, si odata ce a ajuns sa cunoasca si sa inteleaga fiecare aspect si emotie a vietii fizice umane (deobicei dupa mai multe reincarnari) zeitatea ii va permite sa ramana in Summerland pentru a petrece acolo eternitatea vietii de apoi.
 O alta credinta comuna e faptul ca sufletul, odata reintors (reincarnat) pe pamant, nu-si aduce aminte de nimic despre acest loc mirific.
     Summerland este imaginat ca fiind un loc pentru recolectie si reuniunea cu cei dragi decedati. Dupa cum numele o sugereaza, este imaginat deseori ca fiind un loc plin de iubire si pace, cu campuri cat vezi cu ochii si vesnic verzi.


     Wiccanii nu cred ca Iad sau intr-o eternitate petrecuta in chinuri si pedeapsa ca rasplata a pacatelor din timpul vietii pe pamant. Dar asta nu inseamna ca nu cred in pedeapsa raului facut, doar ca pentru asta exista karma si legea cum ca orice rau cauzat ti-i se va intoarce intreit, si asta in timpul vietii.
     Deasemenea unii wiccani cred in ingeri si demoni, asta depinzand mai mult de persoana.
     Wicca este o religie diversa. Majoritatea cred in Reincarnare, in Summerland, in una sau in ambele, dar nu toti au aceleasi crezuri. Depinde de fiecare traditie Wicca. Multi sunt solitari, practica mestesugul singuri, majoritatea acceptand ceea ce face sens. Viata e un ciclu nesfarsit, nu o linie dreapta, precum schimbarea anotimpurilor si precum ciclul apei.

     Ideea generala a Reincarnarii si Mortii.

     Toti wiccanii cred in ceva diferi, unul din faptele ce fac aceasta religie una deschisa si grozava, iar stilul de viata oferit este unul plin de armonie.
     Credinta de baza a reincarnarii la wiccani este ca omul reprezinta o forma de energie, fara o forma anume, asexuata, si deplasandu-se dintr-un corp in altul. Motivul pentru care esti trimis pe Pamant este pentru a invata o lectie. Cu fiecare reincarnare esti nevoit sa inveti diferite lectii de viata, sau sa reinveti o lectie neinvatata intr-o viata anterioara. Cand ai invatat lectia/tiile, mergi mai departe si mori. Moartea nu este vazuta ca o pedeapsa sau ca un lucru rau, intr-un fel reprezinta un lucru bun, reprezinta faptul ca ai urcat o treapta pe scara reincarnarii. Dupa moarte sufletul este adus in Summerland, unde are ocazia de a revizui ce a realizat in viata tocmai incetata.


     Unii cred in ideea generala a lui Edgar Caye (1877-1945) cum ca spiritele calatoresc in timp in grupuri de familie si asa ajungem sa ne cunoastem de-alungul vietilor, aceleasi persoane prezente in viata ta acum, au fost prezente in jurul tau intr-un trup anume si intr-o viata anterioara, iar altii cred ca intalnim aceleasi suflete din nou, dar fiecare merge mai departe individual.
     Wiccanii insa ajung la aceasi parere ca fiecare trebuie sa isi gaseasca calea spirituala.

Niciun comentariu: